15.6.2023 Retki Porvooseen

Porvoo - tunnelmallisten hetkien kaupunki.
Lähtöpysäkkien jälkeen matka kohti Porvoota alkaa klo 8.30.

* Runebergin kotimuseo opastettuna
* Keskiaikainen Porvoon tuomiokirkko
* Taidetehtaan ravintolan buffet-lounas
* Vanhan kaupungin kujat, kahvilat ja puodit
* Brunbergin makeistehtaan tehtaanmyymälä
* Matkanjohtajana Juhani Viita 

Tutustumme oppaan johdolla kansallisrunoilijamme Johan Ludvig Runebergin ja hänen vaimonsa Fredrikan kotiin, joka museoituna on nykyisin yksi Porvoon suosituimmista nähtävyyksistä.

Vierailemme myös Porvoon tuomiokirkossa, jonka kiehtova historia juontaa 1200-luvulta Aleksanteri I:n aikojen kautta näihin päiviin. Kirkko on palanut useasti ja viimeisin tulipalo sattui v.2006 tuhopolton johdosta. Korjaustöiden jälkeen kirkko on nyt entistäkin upeampi.

Vanhaa Porvoota tullaan katsomaan eri puolilta maailmaa - eikä ihme, sillä se on ainutlaatuinen paikka. Porvoossa ikuistetaan tunnelmallisia hetkiä, joita muistellaan pitkään. Vaikka alueella eletään vahvasti nykypäivää, on moni asia sopivasti ennallaan. Hienosta tunnelmasta bussiretkeläiset saavat nauttia kiireettä omaan tahtiin ennen Brunbergin tehtaanmyymälän ostoskäyntiä. Meno- ja paluumatkalla pieni paussi. 

Matkan hinta 50 € / hlö, sisältäen Runebergin kotimuseon pääsy- ja opastusmaksut, muut kohdevierailut, buffet-lounaan sekä matkanjohdon Juhani Viidan toimesta. Matka maksettava viim. 10.6.2023 yhdistyksen tilille viitenumerolla 1122

Ilmoittautumiset Hilkalle, puh. 040 5067826, hilkka.heinonen42@gmail.com