28.8 - 2.9.2023 Hyvinvointiloma Lohja Spa & Resort

Maanantaina sateisessa säässä lähdimme matkaan Viialasta ja samanlaista oli Lohjallakin kun perille saavuimme. Majoittumisen jälkeen pääsimme päivälliselle buffetpöydän ääreen jonka herkuista nauttivat varmasti kaikki. Myöhemmin oli vuorossa  infotilaisuus jossa  ohjaajamme Susanna esitteli itsensä sekä talon toimintaa. Kuntosali ja kylpylä olivat vapaasti käytettävissämme ja saattoipa siellä joku ryhmästämme jo heti tuloiltana pistäytyäkin. Illemmalla ravintolassa oli lautapeli-ilta.

Tiistaiaamuna allasjumppaa, luento aiheesta tasapaino ja huimaus sekä kävelyretki lähiympäristöön. Lounaan jälkeen oli tikkupullan paistoa kylpylän omistuksessa olevan Ylhän kartanon kodalla. Kylpylä aloitti toimintansa Ylhän kartanossa. Tilojen käydessä pieneksi rakennettiin nykyinen kylpylä kartanon läheisyyteen ja sitä  on myöhemmin uudistettu ja laajennettu. Illalla oli vielä elokuvaesitys "70 on vain numero". 

Keskiviikko alkoi aivojumpalla ja sen jälkeen kävelylenkki Karjalohjan kylän laitamille. Lounaan jälkeen rentoutushetki ja ennen päivällistä Susanna kertoi meille Lohja Span historiaa. Illalla oli ohjelmassa vielä bingo.

Torstaina aamiaisen jälkeen Boccia-pelailua monitoimihallissa jossa ryhmä jaettiin kahtia, sinisiin ja punaisiin (siniset voitti). Lounas välissä ja sitten tietoisku "Liikunta ja terveys" ravintolan kabinetissa. Ennen päivällistä monarilla vielä tehokas tuolijumppa, jossa olikin vauhtia melkoisesti.
Illalla oli ravintolassa omatoimi-karaoke. Itse haettiin näytöltä valittu kappale ja onnistuihan se pienen harjoittelun jälkeen. Laulajat hieman aristelivat isoa yleisöä, mutta hyvinhän se lopulta sujui kun vauhtiin päästiin. Tanssijoitakin lattialla pyörähteli.

Perjantaina aamulenkki kylpylän lähimaastossa, reitillä omenatarhoja sekä erittäin vanhoja puita. Lenkin jälkeen tietovisailua. Iltapäivällä palautetilaisuus, jossa keskusteltiin siitä mitä  kurssi oli osallistujille antanut. Ohjaaja keräsi myös kirjalliset palautteet. Ravintolassa vielä illalla suomenruotsalaisen ryhmän kanssa laulettiin karaokea ja tanssittiin.


⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Lauantaina olikin ohjelmassa ruokailujen lisäksi vain kotiinlähtö.
Ohjelmiin osallistuminen oli vapaaehtoista, mutta kyllä meidän porukka oli erittäin aktiivisesti mukana toiminnoissa. Loma oli varmasti kaikkien mielestä onnistunut, siitä iso kiitos ohjaajallemme, Susanna oli loistotyyppi. Myös kylpylän muu henkilökunta oli erittäin ystävällistä ja ruoka oli todella hyvää.