13.6.2024 Kesäretki Turun seudulle

Ensimmäinen kohde oli Pöytyän Kaitoonmäellä sijaitseva Enkelipuisto. ITE-taiteilija Kyösti Iitti on luonut valtavan määrän patsaita puiston alueelle ja hän toimi oppaanamme kertoen taideteoksistaan joilla jokaisella on oma tarinansa. Yhteistä kaikille veistoksille on kierrätysmateriaali, pääasiassa ruostumaton teräs, hevosenkenkiäkin on uusiokäytetty kymmeniä tuhansia. Itse kaivetun lammen ympäristössä on monenlaista patsasta, eläinhahmoja, lintuja useita, taruolentoja kuten uljaan näköinen siivekäs Pegasos ja tietenkin enkeleitä, mm. kultatukkainen enkeli moottoripyörän satulassa. Paratiisissa asustivat Aatami ja Eeva. Aatamin käsikynkässä taisi taiteilijan yllyttämänä pari Eevaa itsensä kuvauttaakin. Puiston yksi erikoisuuksista on arkkitehti Matti Suurosen 1960-luvulla suunnittelema Futuro-muovitalo. Se on nostettu korkealle metallijalkojen varaan. Paljon kuvattavaa löytyi puiston alueelta ja oppaamme viihdytti meitä tarinoilla ja myös laulamalla lentokoneen siipien suojaan rakentamallaan esiintymislavalla.

Seuraavaksi suuntasimme kohti Turkua ja siellä kaupungin hulinassa saavuimme Aurajoen varrelle. Kyllähän se on hienoa ja helppoa matkustaa kokeneen kuljettajan kanssa joka ajaessaan samalla esittelee kaupunkia matkalaisille. Rudolfino-laivalla lähdimme nauttimaan lounaspöydän antimista ja kauniista maisemista ensin Aurajokea pitkin ja sitten kohti Airistoa, jossa laiva teki kahden tunnin kierroksen.

Aurajoelta rantauduttuamme lähdimme opastetulle kierrokselle Brinkhallin kartanoon joka sijaitsee Kakskerran saaressa. Kartanolla on pitkä historia ja nykyään sen omistaa Suomen Kulttuuriperinnön Säätiö. Kartanossa  järjestetään kiertokävelyjä, kokouksia ja vuokrataan tiloja juhlakäyttöön. Kartanossa järjestetään myös tapahtumia, mm. Brinkhall Soi -musiikkitapahtuma. Kartanossa on kuvattu TV-sarjaa Hovimäki sekä Käsky-elokuvaa. Meidän käydessämme siellä tehtiin valmisteluja tulevaa häätilaisuutta varten.
Brinkhallin kartanolta matka  jatkui Auran palvaamon kautta kohti Akaata.